Навчальний візит Національних експертів з реформування вищої освіти Програми ЄС Еразмус+ до Католицького університету Лювена (15-16.06.2023, Лювен, Бельгія)

15-16 червня 2023 р. відбувся навчальний візит Національних експертів з реформування вищої освіти Програми ЄС Еразмус+ до Католицького університету Лювена (the UCLouvain: Université Catholique de Louvain), Бельгія, за темою «Навчання та викладання: інновації, цифровізація та міжнародна співпраця» (Learning and teaching: innovation, digitalisation, and international collaboration).

Захід був організований консорціумом SPHERE – OBREAL Global (підтримка та сприяння експертам з реформування вищої освіти), до складу якого входять Університет Барселони (координатор) та Європейська асоціація університетів (EUA), – ініціатива, що фінансується Європейською Комісією. З січня 2015 р. SPHERE забезпечує тренінги та комунікацію для експертів з реформування вищої освіти (HERE) і національних Еразмус+ офісів (NEO) у країнах Європейського сусідства.

У заході взяли участь представники Національних Еразмус+ офісів і закладів вищої освіти та інших організацій, які входять до команд національних експертів з реформування вищої освіти (HERE) з сусідніх країн-партнерів ЄС, загалом близько 30 учасників.

Україну представляли Національні експерти з реформування вищої освіти – Ірина ЗОЛОТАРЬОВА, член Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, професор кафедри інформаційних систем Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця, та Ірина СIКОРСЬКА, керівник Центру міжнародної освіти Маріупольського державного університету, а також координатор Національного Еразмус+ офісу в Україні Світлана ШИТІКОВА.

Програма (англ)

Звіт щодо участі в навчальному візиті

Попередня Єврокомісія посилює співпрацю та підтримку у сфері освіти та охорони ...